Mindfulness


Vragen of afspraak maken        ⬇️

http://www.graziellapieri.nl/?page_id=263

Mindfulness is een vorm van meditatie waarin men zich meer
bewust is van de fysieke en geestelijke sensaties en situaties van het moment (“Een zachtmoedige relatie aangaan met wat er zich nu aanbiedt”): bewuste aandacht.

Mindfulness komt oorspronkelijk uit het boeddhisme. In de jaren 80 is het bekend geworden doordat een Amerikaanse arts,
hoogleraar, moleculair bioloog Jon Kabat-Zinn, in een ziekenhuis in Boston Mindfulness ging onderwijzen aan patiënten met chronische pijn, die in het medische cirquit uitbehandeld waren.
Door meer bewust te leven en anders om te gaan met pijn, stress, gedachten en emoties, knapte het grootste deel van zijn patiënten zienderwijze op.

De mindfulness is een intensieve training in bewustwording, het vraagt om doorzettingsvermogen en investering en heeft daarbij vaak levens veranderende resultaten.

Enkele keren per jaar bied ik de mindfulnesstraining aan. De training vindt plaats in een groep en bestaat uit 8 sessies. De bijeenkomsten zijn 1x per week en duren 2 uur.

Om de training effectief te laten zijn is het van belang dat naast de sessies, zeker in de 8 weken van de training, elke dag aandacht is voor de oefeningen die de training biedt.